Så här tar du bort ett Facebook-inlägg

Facebook, som ett socialt nätverk, är lite galet. Du interagerar med hundratals människor samtidigt; din huvudsakliga anslutning är att du förmodligen har träffat dem minst en gång. Såvida du inte har din sida låst är alla från din "psykiska" moster till dina kompisar i gymnasiet fria att väga in allt du säger.

RELATERAT: Hur man visar eller döljer Facebook-inlägg för vissa personer

Kanske har du lagt upp något och insett att det inte var vad du borde skrika till alla i din utökade kontaktlista, eller kanske du bara vill ta bort några dåliga bilder från när du trodde att blekt blont hår med rosa fransar var höjden av mode. Oavsett orsaken, här tar du bort ett inlägg från din Facebook-sida.

Facebook är verkligen konsekvent på alla enheter, så samma metod fungerar på webben och mobilappar. Gå till Facebook och hitta inlägget du vill ta bort. Klicka eller tryck på den nedåtvända pilen i det övre högra hörnet av inlägget.

Välj Ta bort från menyn som visas.

Slutligen klickar eller trycker du på Ta bort igen i bekräftelsedialogen.

Inlägget kommer nu att tas bort från din tidslinje samt dina vänners nyhetsflöden. Även om inlägget har delats av dina vänner; det länkade inlägget på deras sida kommer inte att vara tillgängligt för sina vänner framöver.

Kom ihåg att detta inte skyddar dig från kopiering och klistra in, skärmdumpar eller något annat sätt som människor kan spela in inlägg; när du har lagt upp den online finns det en chans att den kommer att spelas in någonstans.